Preturile accesoriilor pentru Sarbatorile de iarna

Accesoriu al Sarbatorilor de iarna, bradul de Craciun ocupa un loc important pe lista de cumparaturi a fiecarei familii de romani. Cadourile, colindele si preparatele culinare par lipsite de farmec fara parfumul de cetina verde al bradului. Din Danemarca sau din plastic, de vanzare sau de inchiriat, alegerea bradului pune la incercare indemanarea si buzunarul romanilor.

Indiferent de locul de unde cumparati bradul de Craciun - din piata sau hipermarket - veti avea de ales dintre o varietate bogata de pomi. Inalti sau pitici, cu cetina verde sau alba, brazii de Craciun satisfac si cele mai pretentioase gusturi. Daca sunteti mai practic, veti prefera un brad artificial, care va va scuti de cheltuieli in anii urmatori. Nu va veti bucura de parfumul de cetina, dar globurile vor atarna intr-un pom vesnic verde. In prag de Sarbatori, Averea va ajuta sa faceti cea mai buna alegere pentru bradul sub care Mosul va aseza cadourile:

-Brazi naturali

Pretul variaza in functie de dimensiuni: pentru un brad de un 1 m, va trebui sa scoateti din buzunar intre 90 si 121 lei; un brad de 3 m costa intre 365 si 420 de lei. Cu cat pomul de Craciun e mai falnic, cu atat e mai scump. Un brad inalt de 4,5 m ajunge si la 880 de lei. Daca sunteti mai pretentiosi si vreti sa va bucurati de brad si dupa perioada Sarbatorilor de iarna, plantandu-l in gradina, puteti achizitiona brazi albi de 1,5 m cu 1.000 lei.

Brazi artificiali

Vesnic verzi, pomii fabricati din materiale plastice sunt preferati de persoanele mai practice, care, in schimbul a 200 de lei, pot avea in locuinta replica de 2 m a unui brad de Craciun. Daca doriti si decoratiuni atasate pomului, costurile vor creste pana la 1.500 de lei. Pentru cei cu buzunarele ceva mai goale, in piete si targuri, sunt puse in vanzare modele chinezesti ale traditionalului brad de Craciun la preturi cuprinse intre 20 si 50 de lei.

Brazi de inchiriat.

Un brad de 2,2 m, ornat profesional cu decoratiuni de lux (ingerasi si beteala gold), inchiriat pentru o singura zi, costa 500 de lei, la firma Hollandia. Daca perioada de inchiriere e mai mare de trei zile, beneficiati de o reducere de 15%. Aceleasi decoratiuni, atasate unui pom de 4,5 m, pot fi inchiriate cu 5.000 de lei/zi. Firma va veni acasa si va va impodobi pomul dupa ultimele tendinte.

Pentru cei care vor sa respecte traditia impodobirii pomului de Craciun in familie, iata care sunt costurile estimative:

- Brad de Craciun natural 2,5 m - 200 de lei;

- Glob stea pentru varf - 5 lei;

- Globuri asortate (10 buc x 2)- 20 lei;

- Beteala cu stelute 10 m (2 buc) - 20 lei;

- Clopotei metalici (6 buc x 3)- 45 lei;

- Instalatie luminoasa (100 becuri colorate cu 8 functii)- 7 lei;

- Sirag margele 2,75 m (2 buc)- 3 lei


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.