Reprezentantii romanilor din 30 de state, prezenti intre 2-4 decembrie la Alba Iulia, la Congresul Spiritualitatii Romanesti, au reiterat, prin intermediul unei rezolutii, sustinerea pentru stoparea proiectului de exploatare de la Rosia Montana.
"Readucem in atentia organelor de decizie ca Rosia Montana este prima localitate atestata documentar din tara noastra (6 februarie 122 d.C.), constituind cea mai graitoare dovada a existentei noastre pe acest perimetru, cu o bogatie minerala de exceptie", se arata in textul rezolutiei. Cu aceeasi ocazie a fost adoptata si o declaratie referitoare la recuperarea mostenirii Fundatiei Gojdu.

"Congresul Spiritualitatii Romanesti isi exprima indignarea fata de abuzurile frauduloase ale guvernului maghiar si a neputintei Guvernului Romaniei de a rezolva litigiul si cere tuturor institutiilor statului roman, cu atributii in speta, sa recupereze patrimoniul Fundatiei Gojdu ca bun si simbol ce apartine Natiunii Romane", mentioneaza textul respectiv. O alta declaratie acceptata prin vot la Alba Iulia a exprimat sustinerea Congresului pentru mentinerea Istoriei romanilor ca obiect de studiu in scolile din Republica Moldova.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.