Posturile in administratie se anunta si mai „caldute“ de la anul, insa numai pentru cei care indeplinesc cerintele de baza din orice CV.
Cunoasterea unei limbi straine de circulatie internationala si minime cunostinte de PC vor fi criterii obligatorii pentru a fi functionar public, de la 1 ianuarie 2007, potrivit normelor europene. "Vor trebui sa vorbeasca, cel putin la nivel mediu, o limba straina. Cred ca majoritatea vor alege engleza sau franceza pe motiv ca sint cele mai folosite in UE, dar si cel mai usor de invatat pentru ca toata lumea are notiuni de baza din scoala", a declarat deputatul Viorel Coifan, fostul director al Institutului National de Administratie Publica.

Potrivit acestuia, functionarii publici vor trebui sa puna burta pe carte pe motiv ca statul nu ii poate scoli peste noapte. "Se vor organiza cursuri, insa, in mare parte va depinde de functionar", crede Viorel Coifan.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.