Filmele de desene animate au devenit foarte violente, atragand atentia Consiliului National al Audiovizualului (CNA). Acesta a comandat un studiu - "Violenta in desenele animate" - in care au fost analizate canalele Fox Kids (Jetix-ul de azi) si Cartoon Network.

Datele arata ca filmele pentru copii contin scene extrem de violente, mai putin in weekend, cand parintii sunt acasa. Ralu Filip, presedintele CNA, a trimis studiul posturilor europene vizate, iar raspunsul lor a fost ca "sesizarile sunt nesemnificative".

"Durata secventelor cu violenta este scurta, dar frecventa lor este deosebit de mare. Copilul este expus la cel putin o scena de violenta pe minut. Nu trebuie neglijata nici uratenia personajelor", opineaza Anca Velicu, unul dintre autorii cercetarii. Multe asemenea programe sunt luate de la second-hand, din Vest.

Avand in vedere nocivitatea acestor productii, CNA intentioneaza sa oblige firmele de cablu sa renunte la achizitionarea lor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.