In general, o operatie necesita citeva saptamini de refacere pina ca pacientul sa se simta intr-o forma cit mai aproape de normal. Chirurgia estetica face parte din acea categorie in care medicii se straduiesc sa abordeze tehnici cit mai atraumatice, fara durere si cu recuperare cit mai rapida.
Totusi fiindca este adresata invelisului corpului (la nivelul pielii si tesuturilor moi de dedesubt), se pot astepta vinatai, umflaturi vizibile cel putin 10 zile sau un grad de disconfort. Cred ca nu ar fi indicata planificarea unei interventii chiar in preajma Sarbatorilor, mai ales ca ingrijirile medicale (pansamente, fire) pot sa se suprapuna cu zile de sarbatoare in care atit pacientul cit si medicul pot sa nu fie disponibili.

Pentru a nu mai vorbi de eventualitatea unei complicatii! Deci sfatul cel mai bun ar fi sa se planifice aceste operatii dupa Sarbatorile de iarna. Dar nici aminat pina in pragul vacantei de vara! Totusi, in perioadele imediat premergatoare vacantelor, se poate recurge la tratamente medicale de infrumusetare si reintinerire: injectarile ridurilor cu toxina botulinica (au nevoie de 2 pina la 10 zile - maximum pina sa se manifeste rezultatul) sau de umplere a ridurilor cu preparate injectabile bazate pe acid hialuronic cu efect imediat ( 1-2 zile pina la calmarea micilor roseti sau umflaturi). De asemenea, de mare efect poate fi umplerea ( marirea) buzelor tot cu acid hialuronic. Astfel, in noaptea dintre ani vom fi o provocare, vom fi mult mai frumoase!


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.