Cine n-are RCA pierde si talonul, si numerele de inmatriculare ale autoturismului

Soferii vor putea circula linistiti, in curand, cu detectoarele de radare amplasate in masini, fara teama ca vor fi amendati. Chestorul Nicolae Avramescu, seful Directiei Politiei Rutiere, a anuntat, ieri, la Senat, ca este de acord cu aceasta masura: "Am testat aceste detectoare in circulatie. Ele detecteaza, pe langa radare, si alte 50-60 de semnale, ceea ce ii face pe soferi sa reduca viteza de fiecare data. Astfel creste, practic, siguranta in trafic". Avramescu a precizat ca, in multe state europene, legislatia le permite automobilistilor sa detina si sa foloseasca astfel de detectoare.

Chestorul a spus insa ca aparatele antiradar (cele de bruiaj) vor ramane in continuare interzise. In acord cu senatorii, politistii sustin o alta masura menita sa ii faca pe detinatorii de autoturisme sa incheie asigurari auto obligatorii. Astfel, in cazul in care un sofer este implicat intr-un accident de circulatie si nu are RCA, politistii ii vor ridica, pe langa talon, si placutele de inmatriculare ale autovehiculului. "Asta inseamna ca soferul nu poate circula cu masina. Daca, in 30 de zile, nu face dovada ca a incheiat o asigurare obligatorie, masina va fi radiata din Registrul Auto", a mai spus Avramescu. Aceste noi prevederi vor intra in vigoare dupa ce Senatul va accepta modificarea unei ordonante de urgenta din 2002 privind circulatia pe drumurile publice.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.