Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a criticat la finalul saptamanii trecute, la Arad, ritmul lent in care decurg proiectele privind construirea de autostrazi, spunand ca va face unele modificari in abordarea acestora pentru a scurta perioada pana la organizarea licitatiilor si demararea lucrarilor

Radu Berceanu vrea sa revolutioneze constructia autostrazilor din Romania Berceanu s-a referit la autostrada Nadlac-Timisoara, spunand ca aceasta este o prioritate din cauza traficului intens catre si dinspre Europa. "In ceea ce priveste autostrada Nadlac-Arad, vom schimba cu totul abordarea. Eu, personal, imi aduc aminte cum, pe vremuri, cand nu eram ministru si mai ieseam si eu din tara, injuram la greu cand stateam ore in sir la vamile din vest, pentru a iesit sau a intra in tara, din cauza cozilor sau a traficului intens. Atunci ma intrebam cine raspunde de aceste probleme si iata, astazi, imi dau seama ca eu sunt acela si ca trebuie sa fac ceva", a spus Berceanu, citat de NewsIn.

Ministrul Transporturilor a declarat ca autostrada Nadlac - Arad era proiectata sa fie finalizata pana in 2012, dar ca va face tot ce este posibil ca proiectul sa fie finalizat in 2010. "O sa facem in asa fel ca la inceputul anului 2010 sa ii dam drumul. O sa schimbam atat finantarile cat si modalitatile de lucru, pentru ca altfel o sa ajungem ca pe coridorul IV sa circule copii si nepotii nostri", a spus Berceanu.

Ministrul a cerut autoritatilor locale si AND sa faca tot posibilul pentru a scurta perioada de organizare a licitatiilor, astfel ca lucrarile la tronsonul Nadlac-Arad sa fie demarate in 2008, iar tronsonul Arad-Timisoara chiar mai repede, in primavara anului 2007.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.