De la 1 ianuarie, jumatate din productiile difuzate trebuie sa fie de factura europeana

Intrarea in Uniunea Europeana inseamna pentru televiziunile din Romania mai mult de munca. Mai multe productii. Pentru ca pana acum exista obligativitatea ca cel putin 30% din productiile difuzate de un post sa fie opere romanesti. De la 1 ianuarie insa intervine o noua regula, cea conform careia 50% din productiile difuzate sa fie opere europene.

Daca pana acum televiziunile din Romania ne ofereau putine productii neamericane, si acestea toate romanesti, lucrurile se vor schimba imediat dupa Sarbatori.

Legea permite ca aceasta trecere sa se faca pe parcursul unui an intreg, astfel ca procentul necesar sa fie atins pana la 1 ianuarie 2008. Miza este foarte mare. Cum productiile europene din alte tari nici nu sunt de foarte buna calitate si nici nu sunt foarte ieftine, televiziunile romanesti vor fi obligate sa produca ele insele cat mai mult.
Din toamna viitoare

Marii jucatori din piata vor fi practic singurii care vor trebui sa creasca sensibil cheltuielile, pentru ca, in noul sistem, sa se mentina in lupta. Pro TV plus Acasa TV si Antena 1 au sustinut in acesti ani cei 30% cu seriale proprii. In cazul Acasa TV, cel mai probabil ca vom avea din toamna viitoare trei telenovele romanesti in acelasi timp, plus o noua serie de filme de televiziune.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.