S-au implinit 20 de ani de cand marea casa editoriala Rizzoli publica la New York, in 7 decembrie 1986, prima editie a operei fundamentale consacrate de Radu Varia sculptorului roman Constantin Brancusi.

Lucrarea a fost desemnata cartea anului de bibliotecarii americani, de librari si de ziarul "New York Times", care nota: "Volumul are acea unitate ce se potriveste in mod desavarsit lui Brancusi, unul dintre marii perfectionisti ai tuturor timpurilor". "Cea mai somptuoasa carte a anului" scria la randul sau "Philadelphia Inquirer". Publicarea in 1989, la Paris, de catre Gallimard, a editiei franceze atragea din partea presedintelui Academiei Goncourt urmatoarea apreciere: "Cartea domnului Radu Varia este o valoare absoluta", in timp ce Emil Cioran ii multumea autorului pentru cartea care "m-a convertit la... Brancusi".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.