Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei anunta ca amenzile rutiere pot fi platite online, prin "Ghiseul virtual de plati". Serviciul e disponibil pentru bucuresteni, urmand ca de la inceputul anului 2007 sa fie extins la nivel national. Tot ce va trebuie este un card bancar valid si un computer cu acces la Internet.

"Cinci minute sunt suficiente pentru a achita o amenda de circulatie. Orele pierdute in trafic, la cozi sau aplecat in fata unui ghiseu sunt lucrurile care vor apartine trecutului. Cu acest proiect, suntem tot mai aproape de atingerea obiectivului nostru: confort deplin pentru cetateni in relatia cu institutiile statului", a declarat ministrul comunicatiilor Zsolt Nagy.

Prin "ghiseul virtual de plati" se pot plati rapid datoriile catre stat: taxe, amenzi, impozite etc., mai eficient si mai sigur cu putinta, mai spune ministrul.
Primul serviciu oferit prin intermediul "ghiseului" e plata online a amenzilor rutiere. Pot folosi adresa de Internet www.ghiseul.ro posesorii unui card bancar, care utilizeaza Internetul si care conduc un autoturism. Plata se face cu respectarea standardului 3D Secure Code, comunicarea cu utilizatorii a datelor sensibile se face in conditii de securitate, iar dupa efectuarea platii sunt emise dovezi electronice de plata, valabile juridic in Romania.

Serviciul e deocamdata disponibil doar soferilor domiciliati si amendati in municipiul Bucuresti, urmand ca in cursul anului viitor sa fie extins la nivel national. Orice plata nu se poate face cu o suma mai mica de 25 RON. Pentru securitatea acestui sistem garanteaza Ministerul Comunicatiilor, Primaria Capitalei si Ministerul de Interne, afirma Zsolt Nagy.

Plata online cu cardul bancar a amenzilor de circulatie se face in urmatoarele conditii:

- daca amenda a fost aplicata in Bucuresti;

- daca plata se efectueaza in termen de maximum 30 de zile de la data comunicarii procesului verbal de contraventie;

- contravenientul e cetatean roman domiciliat sau cetatean strain rezident in Bucuresti;

- plata se face intr-o singura transa (nu exista posibilitatea de plata esalonata), existand posibilitatea achitarii a jumatate din suma minima in 48 de ore, sau a sumei integrale, dupa 48 de ore;

- platitorul are un card bancar valid, acceptat pentru plati online.

Ghid de utilizare a site-ului

- Intrati pe site-ul www.ghiseul.ro;

- Deschideti-va gratuit un cont de utilizator, accesand optiunea "Inregistrare";

- Dupa completarea formularului, veti primi pe adresa personala de e-mail un mesaj de confirmare a inregistrarii. Urmati link-ul de confirmare;

- Deschideti-va un cont de utilizator, accesand optiunea "Creati un cont nou de utilizator". - Autentificati-va;

- Din rubrica "Servicii disponibile" selectati "Plata amenzilor de circulatie in municipiul Bucuresti";

- Selectati optiunea "Adauga" si introduceti datele corespunzatoare procesului verbal;

- Alegeti optiunea "Plateste" si introduceti suma de plata; - Introduceti datele despre card: tipul si numarul cardului, luna si anul expirarii, codul CVV2;

- Aprobati efectuarea platii;

- Veti primi prin e-mail "Dovada de plata". Dovada de plata este semnata electronic si recunoscuta juridic (se poate printa, insa calitatea de original o va avea doar documentul in forma electronica).


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.