La Ateneul Roman va avea loc pe data de 21 decembrie un concert extraordinar Mozart, sustinut de violonistul si dirijorul Augustin Dumay impreuna cu pianistul Jean-Bernard Pommier si Orchestra Regala de Camera Valona. Programul propune o alaturare inedita a Concertelor numerele 2 si 3 pentru vioara si 9 pentru pian cu o capodopera camerala, Sonata in Sol major pentru vioara si pian K 301. Laureat al premiilor Grammy, Gramophone si Grand Prix du Disque, maestrul francez va evolua si ca violonost, si ca dirijor. Augustin Dumay a evoluat in unele dintre cele mai prestigioase sali de concert ale lumii : Concertgebouw din Amsterdam, Palais des Beaux-Arts din Bruxelles, Queen Elizabeth Hall, Wigmore Hall, Scala din Milano, Filarmonica din Berlin.

Pianist si dirijor, Jean-Bernard Pommier este unul dintre cei mai cunoscuti muzicieni contemporani. Discografia sa include integrale ale sonatelor lui Wolfgang Amadeus Mozart si Ludwig van Beethoven, lucrari de Bach, Chopin, Schumann, Debussy. Este director artistic al Northern Sinfonia si dirijor principal al Orchestrei Filarmonice din Torino si a sustinut concerte pe cele mai mari scene ale lumii. Concertul de la Ateneul Roman marcheaza 250 de ani de la nasterea compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.