Premierul Calin Popescu-Tariceanu le-a cerut, ieri, autoritatilor locale sa se "pregateasca serios" de iarna, solicitind soferilor sa-si lase masinile acasa cind ninge, iar politiei sa-i amendeze pe acei conducatori care si-au lasat masinile pe carosabil, blocind interventia utilajelor de deszapezire.

"Toate primariile sa se pregateasca serios de iarna. In Bucuresti, de exemplu, inainte de ninsoare se scot utilajele pe strazi, se arata lumii, sint vizibile, dar, de cele mai multe ori, interventia este total ineficienta. Si asta pentru ca se intimpla urmatoarea chestiune: ninge noaptea, iar acestea (utilajele - n.red.) nu intervin pentru ca nu au loc de masinile parcate neregulamentar pe carosabil. Cer politiei si administratiei locale sa stea cu "arma la picior", ca pe aeroport, unde cind incepe sa ninga se si incepe curatarea pistei. Sa nu mai asteptam sa cada zapada, ori sa privim neputinciosi la masinile parcate, care blocheaza interventia. Politia sa stea 24 de ore din 24 pe strazi, sa elimine aceste obstacole", a afirmat Tariceanu.

Premierul le-a mai cerut soferilor, mai ales celor bucuresteni, sa-si lase masinile acasa atunci cind ninge, recomandindu-le mijloacele de transport public. "Cind ninge, cetatenii trebuie sa inteleaga ca singura solutie este utilizarea transportului public. Este o masura care are darul de a fluidiza circulatia si de a permite utilajelor sa intervina eficient pentru deszapezire", a mai spus premierul.

Propunerea cinica a premierului vine dupa ce peste o suta de demnitari au primit masini de teren Touareg, de lux, ca sa nu aiba probleme cu zapada si noroiul.Contrapropunerea noastra: dati voi, guvenantilor, un exemplu si mergeti pe jos. Daca voi puteti, o facem si noi.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.