Uzzo-ul grecesc este parca mai bun in Grecia, Metaxa se gusta cu adevarat numai in taverne iar tzatziki ca in Grecia nu mai gasesti nicaieri in lume.

Revelion la poalele Olimpului Multi romani au calatorit in ultimii 15 ani in Grecia. Si mare parte din acestia au petrecut sejururi in vacanta de vara pe litoralul Marii Egee. Dintre toate statiunile presarate pe Riviera Olimpica, Paralia Katerini este poate cea mai des vizitata de turistii din Romania. Mai ales vara.

Multi dintre noi cautam sa ‘fugim’ de-acasa de Revelion si ne trezim ca ‘am intrat’ in decembrie fara sa avem ceva stabilit. Responsabilitatile zilnice ne tin in priza chiar si cu o zi, doua inainte de Craciun, sarbatoare pe care o petrecem in mijlocul familiei, insa de Revelion ne dorim 'altceva'.

Revelion in taverne elene

In conditiile in care un Revelion in Poiana Brasov ajunge la 50 de milioane, in Grecia poti face un revelion cu numai 5 milioane. Daca incercati sa treceti peste stereotipul "cat dai atata face" o sa ramaneti extrem de surprinsi de preturile mici de Revelion in Paralia Katerini sau Leptokria. Conditiile de cazare sunt bune fiindca numai cateva din cele mai bune hoteluri sunt deschise si iarna. Cina festiva de Revelion se serveste cu meniu fix in taverne grecesti alaturi de alte grupuri de romani, iar in rest, mancarea nu este deloc scumpa. In unele hoteluri berea greceaska - Mythos - costa numai 1 euro sticla de 0.5 l iar Heinekenul de 0,33 l in cluburi costa maxim 3 euro. Produsele din piele, blanurile si aurul sunt foarte apreciate in zona, iar preturile mici uimesc intotdeauna turistul neavizat.

Un Revelion in Grecia, in Paralia Katerini costa numai 140 de euro/persoana, transport cu autocarul, cazare 4 nopti, micul dejun si cina festiva de revelion incluse. Pentru 195 euro puteti sa mai gasiti locuri in Leptokaria, cu transportul, cazarea 4 nopti la hotel de 3 stele, Demipensiune si Cina festiva de Revelion incluse.

Este important de stiut si folosit informatia ca in Grecia, mai ales daca esti turist, totul se poate negocia! De regula trebuie sa insisti cu convingere si adesea, daca cumperi mai multe produse din acelasi magazin, poti primi un cadou din partea casei sau poti obtine o reducere consistenta.

Katerini, Lithorno si Leptokaria

Katerini este un oras foarte frumos aflat la poalele Muntelui Olimp si la numai cativa kilometri de tarmul Marii Egee, in provincia greceasca Pieria. Istoria sa se confunda cu istoria Greciei iar apropierea de Olimp ii pastreaza si astazi o aura de legenda.

Lithorno si poate mai ales Leptokaria sunt doua statiuni de pe Riviera Olimpica care merita vizitate desi nu sunt atat de prezente in ofertele agentiilor de turism. Leptokaria este o localitate locuita permanent, in care puteti descoperi in acelasi timp atat atmosfera unica a satelor grecesti cat si cea speciala a statiunilor de litoral. Aici veti gasi multe cafenele si patiserii, situate pe o strada de-a lungul plajei, magazine cu suveniruri, supermarketuri bine aprovizionate, discoteci si multe cluburi. Plaja in regiune este pietros-nisipoasa, amenajata, iar marea, calma si limpede. Revelion la poalele OlimpuluiDeasupra orasului, chiar de pe plaja se vede Muntele Olimp, datorita caruia aerul este de foarte buna calitate.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.