Francis Ford Coppola a incheiat de curand filmarile pentru pelicula "Youth Without Youth"/ "Tinerete fara tinerete". Regizorul spune insa ca s-ar putea intoarce in Romania si pentru alte proiecte. "Cred ca metoda de lucru de aici mi-a schimbat modul in care vreau sa fac filme. Pe viitor, as lucra doar cu echipe mici". Filmarile au inceput in urma cu un an si au reunit peste 50 de romani. Regizorul a tinut sa sublinieze ca a filmat aici nu pentru ca ar fi fost mai ieftin, ci pentru ca a vrut sa-si puna amprenta pe o poveste romaneasca.

''Nu inteleg care au fost motivele pentru care am facut filmul acesta. Am sa pricep mai bine peste o luna, cand va fi gata", a mai spus el. Productia se bazeaza pe nuvela omonima a lui Mircea Eliade, iar actiunea se petrece atat in Romania, la Bucuresti si Piatra Neamt, cat si in India, la Geneva si in Malta. Echipa a fost formata in proportie de peste 90% din romani, regizorul inconjurandu-se de oameni cu "spiritul tanar".

In rolurile principale, el i-a adus pe Tim Roth, Alexandra Maria Lara, Bruno Ganz, Marcel Iures, precum si pe Sasa (Alexandra) Pirici, in rolul sau de debut intr-un lungmetraj.

In film mai joaca Andre Hennicke, Florin Piersic Jr., Zoltan Octavian Butuc etc.

Francis Ford Coppola nu s-a hotarat daca va include filmul in competitii internationale. El a dat de inteles insa ca nu exclude o participare la Cannes. MediaPro Pictures va lansa acest film nu doar in Romania, ci il va distribui si in toata Europa de Est.
Coppola crede ca ar fi minunat ca tinerii cineasti sa nu mai plateasca taxe pentru a filma in spatii publice. "Am vazut filme ale unor actori precum Florin Piersic Jr. care sunt impresionante'', a spus regizorul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.