Henter Bela, vicepresedintele Sindicatului Liber Romaniafilm, a declarat ieri, la Cluj, ca, daca ministrul culturii, Adrian Iorgulescu, nu va vrea sa discute strategia de vanzare a salilor de cinematograf, angajatii Regiei Autonome de Dezvoltare si Exploatare a Filmelor (RADEF) vor intra in greva. Angajatii Regiei doresc sa aiba o intalnire cu ministrul culturii si cultelor, Adrian Iorgulescu, pentru a-si spune punctul de vedere in legatura cu vanzarea tuturor celor 316 cinematografe aflate in proprietatea ministerului si administrate de Regia Romaniafilm. Henter Bela a mai adaugat ca sindicatul este pregatit sa intre in greva sau sa intreprinda actiuni de pichetare.

Dovezi, dovezi!

Sindicalistii vor ca Ioan Onisei, secretar de stat in Ministerul Culturii si Cultelor, sa prezinte studiul de fezabilitate in baza caruia s-a adoptat strategia de vanzare a salilor de cinema, care, in opinia sindicalistilor, urmareste doar "acapararea" a circa 50 de imobile din cele 318 pe care le mai are regia. Este vorba de cele care sunt amplasate avantajos din punctul de vedere al valorii imobiliare.

RADEF "Romaniafilm" are aproximativ 400 de angajati, iar 25% din totalul incasarilor provin de la cele 8 cinematografe aflate in subordinea filialei regionale Cluj. RADEF Cluj gestioneaza si cinematograful Republica care asteapta sa fie trecut prin Hotarare de Guvern in subordinea Consiliului Local Cluj-Napoca. Municipalitatea doreste sa ii pastreze destinatia de cinematograf, insa spatiul va fi utilizat si pentru alte actiuni ale municipalitatii sau pentru expozitii de arta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.