Aproape jumatate de milion de romani isi sarbatoresc astazi, de Sfantul Nicolae, ziua onomastica. Potrivit statisticilor la nivel national, din totalul de aproximativ 22 de milioane de romani, 483.925 poarta numele Sfantului Nicolae si isi aniverseaza onomastica pe data de 6 decembrie.
Ministerul Administratiei si Internelor a informat ca, din totalul celor care poarta prenumele Nicolae, Niculae, Nicoleta si derivatele acestora, 355.665 sunt barbati si 128.260, femei. Sfantul Nicolae, patronul Greciei, Rusiei, precum si al multor orase din Apusul Europei, este unul dintre cei mai populari sfinti ai crestinatatii. Datorita multelor minuni pe care le-a savarsit atat in timpul vietii, cat si dupa trecerea la cele vesnice, el este numit si "Facatorul de Minuni" (Taumaturgul). Sfantul Nicolae este ocrotitorul copiilor, al marinarilor, al brutarilor, al fetelor fara zestre, al victimelor sistemului judiciar.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.