Asa cum ne alegem hainele in functie de personalitate, stil, silueta, ocazie si momentul zilei cand le vom purta, parfumul trebuie ales cu grija. In momentul pulverizarii, simtim imediat mirosul.
Dupa aproximativ o jumatate de ora insa, acesta se modifica. Va recomandam acest moment pentru alegerea parfumului. Atunci cand trec cam doua ore, mireasma este deja de nerecunoscut. Explicatia este simpla: in timpul volatilizarii, parfumul reactioneaza cu uleiurile naturale ale corpului. Acum, putem intelege, deci, si de ce difera aromele aceluiasi parfum, atunci cand este folosit de indivizi diferiti.

Calitativ, parfumurile sunt impartite in patru categorii: parfum care contine 15-20% parfum si 80-85% alcool, iar miresma persista intre 6 si 8 ore, apa de parfum, unde concentratia de parfum este de circa 12-15%, restul fiind alcool. Mirosul este mai puternic atunci cand vremea este rece si poate dura in medie, 5 ore. Apa de toaleta are parfum circa 5-12%, iar alcoolul se gaseste in concentratie de 88-95%. Efectul este de apro-ximativ 4 ore. La apa de colonie, parfumul are o concentratie de 2-6%, in cea mai mare parte gasindu-se alcool in combinatie cu apa. Dureaza circa 3 ore. Pentru o persistare mai indelungata, parfumul trebuie sa faca parte din aceeasi gama din care ne alegem si celelalte produse pentru ingrijirea pielii (sapun, gel de dus, spuma de baie, lotiunea pentru corp, etc.).


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.