Teatrul Odeon va prezenta, astazi, la Bruxelles, la Théatre du Résidence Palace, spectacolul "Portretul lui Dorian Gray", o adaptare dupa romanul omonim al lui Oscar Wilde, in regia lui Dragos Galgotiu.

Spectacolul, remarcabil prin noutatea formulei de expresie care imbina estetismul teatral cu baletul clasic si dansul contemporan, este emblematic pentru Teatrul Odeon, care promoveaza "un program de reinnoire a mijloacelor teatrale contemporane si de deschidere catre alte limbaje artistice".

"Portretul lui Dorian Gray" a fost distins cu premii la Galele UNITER si prezentat la mai multe festivaluri nationale si internationale. Distributia include nume cunoscute ale teatrului si baletului romanesc: Razvan Mazilu, Marius Stanescu, Dan Badarau, Sorin Leoveanu, Irina Mazanitis, Oana Stefanescu, Ionut Kivu, Paula Niculita, Gabriel Pintilei, Marian Ghenea, Mugur Arvunescu, s.a. Decorurile au fost realizate de Andrei Both, costumele de Doina Levintza, iar coregrafia spectacolului ii apartine lui Razvan Mazilu.
Cu acest prilej, in foaierul salii de teatru va avea loc vernisajul expozitiei de fotografie cu secvente din spectacol, apartinand Mihaelei Marin.

Evenimentul artistic sustinut de Teatrul Odeon face parte din programul coordonat de Departamentul de Diplomatie Publica din MAE si dedicat Zilei Nationale a Romaniei.