In fiecare an, inainte de Sarbatori, ne confruntam cu aceeasi problema: ce cadou sa le oferim celor dragi? Cercetatorii de la Goldsmith University din Londra sustin ca au gasit formula de calcul pentru cadoul perfect.

Pentru obtinerea indexului de calcul al cadoului, se tine cont de cinci factori. Daca rezultatul e mai mare de 12 puncte, cadoul e considerat perfect. La un rezultat sub 5 puncte, am cheltuit banii degeaba.

Acordati timp alegerii suvenirului

La categoria "Timp" se puncteaza timpul alocat cautarii cadoului, intre 0 si 5 puncte. 0 puncte daca am luat primul lucru care ne cade in mana in magazin si 5 puncte atunci cand privim cu atentie toate produsele, inainte de a alege un cadou. Apoi trebuie sa tineti cont cui faceti cadoul. Fiecare se va bucura de cadoul primit in functie de afectiunea pe care o manifesta fata de dumneavoastra. Cat ma place persoana careia ii fac cadou? 0 puncte - nu contez pentru ea; 5 puncte - ma iubeste din tot sufletul. Al treilea factor se refera la utilitate. Inainte de a cumpara cadoul, faceti un exercitiu.

Cat ne-ar folosi noua cadoul ales? Acordati 0 puncte daca nu aveti nevoie de asa ceva, pana la 3 puncte, daca vreti neaparat acest lucru.

Mai putin importante par a fi pretul - 1 punct - si posibilitatea de a schimba lucrul primit - 1 punct. Se dau 0 puncte doar in cazul in care cadoul oferit a fost realizat chiar de dumneavoastra.

Cadouri pentru cei mici

Parintii care nu s-au gandit inca ce vor darui copiilor de Craciun, ar trebui sa dea o fuga zilele acestea la expozitia de cadouri de Craciun de la Romexpo. Cei mari au sansa aici de a gasi tot ce vor pentru copiii lor. De la simplii ursuleti de plus, cu ochi dulci, de cativa lei noi, la roboti fiorosi, gata sa plece in misiune, care cer si mai mult de 100 de lei din portofel. Iar daca nu va multumesc nici acestea, va puteti orienta oricand spre masini de formula 1 cu telecomanda, care, prin marime si dotari, ar putea fascina orice adult, la preturi ce pornesc de la 450-500 lei noi. Intrarea la targ costa 3 lei. (Catalin Ionita)

"Barcute" pentru cei mari

Limuzine de sute de mii de euro, cu ornamente si accesorii din lemn de esenta tare sau poleite cu foita din aur, rochii cu diamante, iahturi si elicoptere bijuterii cum numai in filme s-au vazut, o casa mobilata de cinci stele etc. Acesta ar fi un cadou perfect... pentru cine isi permite. Mai sunt 48 de ore pana se deschide, la Romexpo, primul targ cu produse de lux din Romania, Luxury Show. In total, exponatele sunt estimate la 25-30 milioane euro si vor fi pazite de firme specializate. Pentru public, expozitia va fi deschisa vineri, sambata si duminica, intre orele 17,00 si 24,00, iar intrarea costa 500.000 lei. (Marina Dohi)


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.