Romnii sint recunoscuti pentru imaginatia lor bogata si sint in stare sa profite de orice sansa pe care le-o ofera viata. Pentru ca - nu-i asa? - viata-i scurta si vine implacabila moarte, doi constanteni s-au gindit ca acest fenomen poate sa le aduca notorietate, dar si bani. Sub motto-ul "Moartea este un fenomen simplu in natura, numai oamenii il vad inspaimintator " (Marin Preda), Traian Cezar Voicu si Paul Fenin si-au deschis site-ul www.morti.ro. Si pentru ca afacerea creste precum un bulgare de zapada, cei doi vor inaugura, in curind, si Radio Priveghi, ba chiar si un post tv pe aceeasi tema.

Blog despre moarte

Pentru ca viata fara de moarte nu exista, site-ul amintit vine in ajutorul admiratorilor, nu putini, ai macabrului si ai celor care doresc sa cunoasca ce se intimpla dupa moarte, dar nu numai. Probabil ca initiativa ar fi adus in extaz intreaga familie Addams, daca ar fi trait pe plaiurile mioritice. Lasind gluma deoparte, sa nu uitam, insa, ca in Romania secolului 21 inca se mai practica ritualuri de exorcizare sau de ucidere a vampirilor pe baza de tarusi infipti in stirvurile dezgropate.

Pe www.morti.ro esti tinut la curent cu toate decesele, sint dezbatute diverse teme legate de boli, epidemii, medicina, spiritism, vrajitorie, catastrofe naturale etc. Afli in cel mai scurt timp si cu lux de amanunte ca au murit Zoia Ceausescu, Iosif Conta sau chiar romani mai putin celebri, dar care au avut parte de decese iesite din comun. Titlurile articolelor sint sugestive: "Carnagiu in Arad", "Elicopter prabusit in Arges", "18 morti in Fisia Gaza" si tot asa. De asemenea, poti afla si de cele mai "proaspete" decese internationale, de la spionul Markus Wolf la seful CNSAS din Bulgaria. Site-ul are subcapitole grupate astfel: Atentate teroriste, Accidente, Conflicte pe glob, Catastrofe naturale, Boli si epidemii, Incendii, Moartea in religiile lumii, Tanatologie, Cauzele mortii, Statistici, Imbatrinirea, Remediile imbatrinirii, Medicina alternativa, Mistere, Viata dupa moarte, Spiritismul, Vrajitoria, Vampiri si vampirism, Nemurirea si secretele ei, Reincarnarea, Religiile de mistere, Canibalismul, Criminali in serie, Infernul, Sfirsitul lumii, Terorismul, Personalitati decedate, Catastrofe si tragedii, Cimitire, Blog despre moarte, Anunturi, Comemorari, Forum, Presa etc.

Intre Publicitatea Iadului si Studio Paradis

Dar cum le-a venit in cap aceasta initiativa? "Ideea ne-a venit dupa ce am citit ca Silviu Prigoana achizitioneaza domenii pe Internet. Site-urile de anunturi sint bine cotate si, pentru inceput, am cumparat si noi un domeniu cu anunturi mortuare. Asa am pornit. Culmea, am luat domeniul morti.ro de la societatea Hell Advertising ( Publicitatea Iadului, in traducere), iar site-ul a fost construit de Heaven Studio (Studio Paradis, in romaneste). In urma cu o luna de zile, ne-am facut o miniredactie, cu citiva studenti la Jurnalism si uite asa am ajuns acum sa ne gindim la crearea unui radio.

Va fi un radio on-line, pentru moment, deci accesibil doar internautilor, si se va numi Radio Priveghi", ne-a declarat Traian Voicu. Pe postul de radio nu vor fi difuzate slujbe de inmormintare, ci vor fi transmise discutii ca la un priveghi autentic, in direct. Se va asculta si muzica, orice gen, in afara de manele. "Pentru inceput nu vor fi manele, desi acestea exprima dorul si jalea. Se va asculta hip-hop, rap, orice", a completat Voicu, constanteanul tinind sa precizeze ca pina la un post de televiziune e doar un pas. De asemenea, cei doi asociati au mai achizitionat si alte domenii, ca nasii.ro, dracii.ro sau genialii.ro.

Sursa: 7plus.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.