Mai mult de jumatate dintre participantii la Balul Palatului Culturii, principalul eveniment monden al municipiului Iasi, au ocolit urna in care trebuiau sa depuna taxa de participare, in valoare de 500 de euro, transmite corespondentul Mediafax.

Prefectura Iasi, care a organizat balul, a constatat ca doar 37 de cupluri din cele 75 prezente la eveniment au achitat "minima contributie pentru sustinerea culturii iesene", dupa cum specificau invitatiile. Astfel, suma stransa in acest an, care va fi folosita pentru reabilitarea monumentelor istorice ale Iasiului, se ridica la 200.000 RON, cu 150.000 RON mai putin decat suma colectata anul trecut. Prefectul de Iasi, Nicusor Paduraru, nu se grabeste insa sa faca un bilant al balului si este convins ca donatiile pentru sustinerea culturii iesene vor continua.

"Doua companii doresc o forma de colaborare discreta, nedorind sa se afle numele lor. Vom face proiecte cu acestea intr-un interval de pana la trei ani, suma fiind de 100.000 de euro. Nu cred ca banii au rolul cel mai important in acest eveniment, dorim sa promovam cultura in Iasi, oras care poate fi considerat capitala culturii in Romania", a spus prefectul de Iasi. Acesta a adaugat ca anul urmator doreste sa aiba mai multi colaboratori care sa ajute la organizarea evenimentului.

Desi conceput ca un eveniment monden si cultural, balul a fost boicotat de liderii politici locali, cu exceptia PNL, precum si de sefii administratiei locale, care l-au acuzat pe prefect ca a politizat evenimentul.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.