In Nordul Africii, pe malul Mediteranei, la 3 ore de zbor de Romania, Tunisia atrage in ultimii ani tot mai multi turisti romani. O destinatie perfecta, cu un peisaj incredibil - de la campii roditoare si tinuturi muntoase, pana la cel mai mare desert din lume, Sahara, ce acopera o sesime din suprafata tarii.
Ruinele Cartaginei, orasul traditional Sidi Bou Said, medinele din Hammamet sau Sousse amintesc de istoria extraordinara a acestor meleaguri. In tara in care s-a nascut Claudia Cardinale s-au filmat superproductii precum "Razboiul stelelor" sau "Indiana Jones si cautatorii arcei pierdute". Decorurile sunt inca pastrate si pot fi vizitate. Turistii romani care nu-si permit un Revelion la un hotel de patru stele din Egipt, dar vor totusi soare, plaja si exotism, pot petrece Anul Nou in Tunisia, la preturi ce se apropie foarte mult de cele de pe Valea Prahovei. Insa romanii aleg tot mai mult Sahara tunisiana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.