Amenajarile interioare dintr-o locuinta poarta, de obicei, amprenta personalitatii proprietarului. si totusi sunt si cumparatori care prefera sa achizitioneze apartamente deja amenajate. Acestia sunt asa-numitii investitori, care cumpara locuinta in vederea inchirierii.

Cumpararea unui apartament repre-zinta o afacere pentru multi mici investitori bucuresteni.

Acestia se orienteaza in special catre locuintele noi din complexurile moderne anuntate pe piata si isi plaseaza banii, indiferent ca este vorba despre case finalizate sau in faza de proiect. Ei detin o pondere semnificativa din totalul vanzarilor de locuinte pentru clasa medie (in jur de 15%), dupa cum indica datele unui studiu realizat de catre Eurisko. Dupa achizitionarea locuintei, acestia fie o inchiriaza, urmand sa-si amortizeze astfel investitia, fie o revand dupa un timp, in momentul cand piata creste suficient de mult.

Investitorii prefera locuinte amenajate

Amenajarea unei locuinte dupa gustul proprietarului presupune mult efort, timp si bataie de cap. Din acest motiv, cei care cumpara apartamente pentru a le inchiria ulterior prefera casele deja amenajate. "Acestia aleg culori neutre, calde, usor acceptate de majoritatea chiriasilor", explica Victoria Linca, consultant in cadrul companiei DTZ Echinox. si au de unde alege, oferta de pe piata fiind destul de generoasa, in tot orasul, cu accent in centrul si nordul Capitalei zone care ofera dezvoltari rezidentiale noi. Dar cele mai multe locuinte deja amenajate sunt tranzactionate pe segmentul de apartamente in blocurile vechi din cartierele-dormitor.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.