Noua personalitati din cultura, stiinta si sport au primit aseara cele mai inalte decoratii ale statului roman din partea presedintelui, cu ocazia Zilei Nationale

Primul a fost decorat presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc, caruia i s-a conferit Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Mare Cruce. Istoricul Neagu Djuvara a devenit, de aseara, posesorul Ordinului National "Serviciul Credincios" in grad de Mare Cruce. Regizorul de film Nae Caranfil si pictorul Mihai Sirbulescu sint, de acum, Cavaleri ai Ordinului National "Serviciul Credincios".

Cea mai inalta distinctie de stat, Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Mare Cavaler, le-a fost conferita scriitorului si filosofului Gabriel Liiceanu, si uneia dintre putinele femei-teolog, Francesca Baltaceanu, specialist indo-europenist la Universitatea Bucuresti, traducatoarea in limba romana a Septuagintei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.