Trupul neinsufletit al parintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa a fost adus, ieri dupa-amiaza, in Romania, pe aeroportul "Henri Coanda", dupa care a fost depus in biserica manastirii "Radu Voda" din Bucuresti, biserica in care a slujit inainte de a fi arestat si expulzat.

Noaptea trecuta tinerii au privegheat la capul parintelui. Unul dintre luptatorii cei mai fermi impotriva regimului comunist-ateu, exilat in America dupa 21 de ani de detentie politica, parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa a incetat din viata la 21 noiembrie, dupa o grea suferinta, in ziua Sarbatorii Intrarii Maicii Domnului in Biserica.

Slujba inmormantarii va avea loc maine, incepand cu ora 10.00. In jurul orei 12.00, preotul Gheorghe Calciu Dumitreasa va fi condus spre manastirea "Petru Voda" (in apropierea comunei Poiana Teiului, jud. Neamt) unde parintele si-a dorit sa se odihneasca, inmormantarea urmand sa aiba loc duminica. Maine, ZIUA va publica o scrisoare lasata de parinte credinciosilor pentru a fi citita dupa moartea sa. Patriarhia Romana isi exprima compasiunea fata de familie si fata de toti cei care l-au cunoscut pe Parintele Profesor Gheorghe Calciu Dumitreasa, trecut la cele vesnice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.