Primul spectacol din seria "World Music Masters" va avea drept cap de afis Fanfara Ciocarlia si va beneficia de participarea unor nume celebre ale muzicii traditionale tiganesti: Esma Redzepova (Macedonia), Jony Iliev (Bulgaria), Kaloome (Perpignan, Franta). De-a lungul unei cariere de aproape jumatate de secol, Esma Redzevopa a sustinut 8.000 de concerte in peste 30 de tari, a primit titlul de "Regina Muzicii tiganesti" in India (1976) si a fost declarata "Artistul de muzica tiganeasca al secolului" la Moscova, in anul 2000.

Esma Redzepova si-a inceput cariera la varsta de 14 ani, cand a castigat un concurs de talente organizat de Radio Skopje. Esma Redzepova este renumita nu doar pentru cariera muzicala, ci si pentru implicarea in actiuni umanitare. Esma a adoptat, alaturi de sotul ei, 47 de copii orfani, a fost aleasa presedintele de onoare al Crucii Rosii Macedonia, a primit Medalia de Onoare din partea American Biographical Institute, iar in 2002 i-a fost oferit premiul "Maica Tereza". Tot in 2002, "Regina Balcanilor" a primit cea de-a doua nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.