Trei senatori UBB de la linia romana contrazic conducerea universitatii clujene si spun ca ei au votat impotriva excluderii lectorilor maghiari

Conducerea Universitatii Babes-Bolyai afirma luni, intr-un comunicat de presa, ca pentru excluderea celor doi lectori maghiari, reprezentanti ai Comitetului de Initiativa Bolyai (CIB), au votat "cea mai mare parte a senatorilor de la linia maghiara, toti senatorii de la linia germana si romana si reprezentantii programelor de studii iudaice". Trei senatori de la linia romana afirma ca ei au votat impotriva, ceea ce strica socotelile anuntate.

"Nu sint de acord cu manifestarile extreme la care a recurs domnul Hantz Peter (care a montat in cladirile UBB placute cu "fumatul interzis" in maghiara - n.r.), dar am votat impotriva excluderii. Am considerat ca e o sanctiune mult prea dura si insuficient motivata", ne-a declarat Alexandra Olaru, student senator de la Facultatea de Fizica. "Am votat impotriva excluderii lor, dar motivele votului prefer sa le tin pentru mine", spune Marius Chirica, student senator de la Sociologie.

Vot pe invers

"Nu sint de acord cu ce au facut cei doi lectori, dar am votat impotriva si am luat cuvintul pe aceasta tema. Nu cred ca puteam trece neobservat. Am avut indoieli legate de procedura: daca, intr-un timp atit de scurt, s-au parcurs toti pasii prevazuti de lege. Este normal ca toate partile sa fie ascultate, decizia trebuia fundamentata, nu inteleg de ce atita graba", spune Simion Simon, decanul Facultatii de Fizica. El considera ca, daca UBB a anuntat ca toti reprezentantii liniei romane au votat pentru, este "o mare dezinformare".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.