Premiera piesei rusului Valentin Krasnogorov s-a jucat cu casa inchisa, in ciuda falsei pudori a Primariei iesene

"Hai sa facem sex!", a sunat invitatia facuta iesenilor de regizorul Benoit Vitse la acest sfirsit de saptamina. Masurile punitive ale primariei, respectiv afisele rupte in virtutea unor asa-zise reguli de pudoare si dogme religioase, nu au facut decit sa-i aduca pe ieseni in numar foarte mare la Ateneu. Numarul scaunelor a trebuit suplimentat.

Sexul declarativ

"Je t’aime, moi non plus". Pe soaptele lui Jane Birkin si ale lui Serge Gainsbourg, cortina se ridica. Pe scena, un decor simplu de living: un coltar, un fotoliu si un lampadar. In fotoliu, privind incruntat pe sub ochelari intr-o carte, un barbat. Numele personajului este Sotul. Imediat intra Sotia. Vesela, dezinvolta si foarte hotarita i se adreseaza barbatului: "Hai sa facem sex!". Urmeaza un dialog intre cei doi, ca o negociere, tensionat, ca intr-un cuplu a carui iubire pare expirata, pierduta in ani multi de casnicie. "De ce trebuie s-o facem tot timpul culcat, de ce n-o facem pe masina de spalat?", insista Sotia. "Tu stii cit a costat masina de spalat?", incearca sa bata in retragere Sotul, care adauga: "Ti s-a intimplat ceva la serviciu?".

"Problema e cu cine"

In "Hai sa facem sex", personajele vin parca de nicaieri si se duc spre nicaieri. Scenele se succed, schimbind personajele prin rotatie. A doua scena: Sotia si Profesorul, specialist in sexologie. Planurile se schimba. El vrea, ea doar cocheteaza cu ideea. Urmeza scenele care sugereaza homosexualitatea. Intra Sotia, care-i spune Fetei: "Hai sa facem sex!". "Problema e cu cine", spune Fata. Urmeaza tatonarile dintre cele doua, care in final par sa accepte provocarea. Vine replica Fetei, care spune: "Lanturi genitale din toate tarile, uniti-va!". Scena "amoroasa" dintre Profesor si Sot e si ea savurata de public. Sotul ar vrea, dar parca nu, Profesorul ii face ochi dulci aruncindu-i aceeasi propunere - "Hai sa facem sex!" - in timp ce rupe ambalajul unui prezervativ. De altfel, treptat, titlul piesei ajunge forma de salut intre personaje.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.