Municipalitatea ar putea percepe, in viitor, o "taxa de congestionare" a traficului, care va fi platita de soferi pentru a tranzita zona centrala a orasului, aceasta masura reprezentand una dintre solutiile pentru decongestionarea traficului in Bucuresti

Prezent la conferinta "Integrarea solutiilor pentru decongestionarea traficului in infrastructura urbana", directorul Directiei Transporturi si Sistematizarea Circulatiei din Primaria Municipiului Bucuresti ( PMB), Gheorghe Udriste, a declarat ca pe viitor PMB ar putea impune soferilor care trec prin centrul Capitalei o taxa de drum.

"Este o solutie care poate fi aplicata, nu va pot spune insa de cand si care va fi cuantumul acestei taxe. Ne vom folosi de experienta altor capitale europene in ceea ce priveste decongestionarea traficului in oras, capitale in care sistemul a fost implementat si a fost o experienta pozitiva", a explicat Udriste, citat de NewsIn.

Gheorghe Udriste a avertizat insa ca in ciuda tuturor masurilor luate de catre autoritati pentru decongestionarea traficului, " in Capitala nu vom ajunge niciodata la situatia de a nu se mai circula bara la bara, va trebui sa ne obisnuim incet incet cu ideea si atunci cand plecam de acasa, sa ne luam mai mult timp la dispozitie ca sa ajungem la serviciu".

Suedia si Marea Britanie aplica modelul

In capitala Suediei, taxa de congestionare este aplicata din ianuarie 2006 si a fost mai intai probata timp de sapte luni, perioada care s-a dovedit a fi un succes important, potrivit unui raport al "The Economist Intelligence Unit 2006". Potrivit unui reprezentant al Consiliului orasului Stockholm, Gunnar Soderholm, traficul in zona congestionata s-a redus cu 22%, emisiile au scazut cu mai mult de 12 la suta in centrul orasului, iar sistemul de transport public a inregistrat un numar suplimentar de 40.000 de calatori pe zi.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.