CFR Calatori va introduce pe trenurile de lung parcurs la 1 decembrie cate un vagon de clasa business, care va asigura facilitati suplimentare fata de clasa I si fata de trenurile Intercity, a declarat ieri ministrul transporturilor, Radu Berceanu.

"Vagoanele de clasa business vor fi introduse pe trenurile care vor circula pe distante de 250-300 kilometri, unde nu se poate calatori cu avionul sau cu autoturismul, din cauza dezvoltarii reduse a autostrazilor", a afirmat Berceanu. El a adaugat ca numarul vagoanelor va putea fi suplimentat, daca va exista cerere pentru acest tip de vagoane.

CFR Calatori va efectua, in termen de sase luni, o analiza cu privire la gradul de profitabilitate a vagoanelor de clasa business, dupa care va stabili strategia de dezvoltare a acestui serviciu. Berceanu a subliniat ca se va urmari pe ce trasee si in ce intervale de timp - in weekend sau de sarbatori - acest serviciu este cel mai profitabil.

Vagoanele au fost reconditionate la Ateliere CFR Grivita, costul pentru fiecare unitate fiind de circa 450.000-500.000 de euro. Clasa business va fi diferentiata pe doua categorii - business Standard si business Exclusiv. Noua clasa de transport va fi inaugurata pe 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, cand 50 de deputati, 25 de senatori, 20 de reprezentanti ai guvernului si trei-patru persoane de la Presedintie vor ajunge la Alba Iulia in vagoane de clasa business.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.