Ziaristul Robert Turcescu candideaza pentru sefia Clubului Roman de Presa, loc lasat liber saptamana trecuta de Cristian Tudor Popescu. Turcescu si-a formulat deja o serie de obiective, pentru ca breasla jurnalistilor, "care arata ca o gaina fara cap", sa se solidarizeze si sa ajunga sa actioneze conform unor standarde de calitate.

Sunteti interesat sa candidati la presedintia Clubului Roman de Presa?

Raspunsul scurt este "Da". Am avut o oarecare ezitare la inceput. E destul de dificil si contextul si momentul.

Ce v-a facut totusi sa acceptati?

Exista un moment de criza in presa din Romania, dar cred si ca ea nu se rezolva prin abandonarea luptei. Este nevoie de foarte multa determinare pentru a realiza doua obiective majore: primul se refera la urgenta realizarii unei adevarate coeziuni in breasla jurnalistica, sa incercam sa ne solidarizam, iar a doua chestiune este legata de urgenta impunerii unor standarde de calitate in ceea ce priveste exercitarea profesiei de jurnalist.

Concret, ce va propuneti sa faceti pentru indeplinirea acestor obiective?

Ma gandesc ca este nevoie urgenta de un recensamant al jurnalistilor, sa vedem cati ziaristi din Romania au scoala, cati nu au, cati sunt formati la locul de munca. Urmatoarea chestiune ar fi legata de realizarea primului congres national al jurnalistilor din Romania, dupa care activarea unei comisii pentru definirea unor standarde de calitate in aceasta meserie.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.