Cei care vor sa inceapa orele de condus, pentru obtinerea permisului auto dupa 1 decembrie, vor trebui sa cunoasca regulile de circulatie inainte sa se urce la volanul masinii, proba teoretica nemaifiind reluata in cazul nepromovarii examenului practic.

Astfel, pentru a nu mai reprezenta un pericol atit pentru pietoni, cit si pentru ceilalti soferi aflati in trafic, o persoana care doreste sa inceapa orele de condus nu se mai poate urca la volan daca nu stapineste foarte bine regulile de circulatie. Inainte de inceperea cursurilor practice, aceasta trebuie sa sustina si sa promoveze mai intii testul de cunostinte teoretice in cadrul scolii de soferi. Acest lucru vine insa si in sprijinul celor care doresc obtinerea permisului dupa 1 decembrie, pentru ca noua legislatie nu mai obliga reluarea examenului teoretic in cazul nepromovarii celui practic.

In acest mod, daca este promovata "sala", "traseul" poate fi dat de mai mult ori, timp de un an. Totodata, inainte de inceperea cursurilor de pregatire in cadrul scolilor de soferi, solicitantul trebuie sa mai faca dovada faptului ca este apt din punct de vedere psihologic pentru conducerea de autovehicule sau tramvaie. O alta modificare, care simplifica pasii care trebuie urmati pentru un permis de conducere, este adusa la certificarea starii de sanatate, acea "fisa medicala" care se putea obtine numai de la anumite unitati sanitare si care de la 1 decembrie, va putea fi eliberata si de catre medicul de familie.

O alta facilitate oferita de noua legislatie este sustinerea cursurilor practice si de catre cei care mai au doar trei luni pina la implinirea virstei minime prevazute de lege pentru obtinerea permisului. Noile modificari mai prevad ca sustinerea examenului pentru obtinerea permisului de conducere sa se faca in zile diferite, pentru fiecare categorie sau subcategorie, atit in localitatea de domiciliu, cit si la locul de resedinta al solicitantului.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.