De cum da iarba si pana cade prima zapada, strazile Capitalei sunt un adevarat santier. Se lucreaza de la astupat si sapat gropi pana la mari asfaltari. Un "sport" nou in peisajul de santier al Capitalei a devenit schimbarea bordurilor.

Inceputa timid, in mandatul de primar al lui Viorel Lis, activitatea s-a dovedit a fi una benefica pentru firmele care importa sau produc borduri din prefabricate. Cum se decoperteaza o strada, cum vechile borduri sunt incarcate in remorci si duse prin diferite locatii. Este vorba in special de bordurile din granit. Activitatea de schimbare a bordurilor de granit cu cele din prefabricate a starnit o adevarata disputa intre edilii Capitalei.
Nemultumiri

Total indignat de ceea ce se intampla, primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, ii acuza pe colegii lui din Primaria Capitalei ca dau prea multa importanta bordurilor din beton, care, in opinia lui, nu sunt la fel de rezistente ca cele vechi, din granit. "Strada pe care locuiesc eu are borduri din granit. Sunt montate de cateva zeci de ani si sunt impecabile", sustine Andrei Chiliman.

Edilul sectorului 1 spune ca a inceput o actiune de inventariere a tuturor bordurilor din granit din sectorul pe care il administreaza. El se teme ca acestea sunt refolosite de diverse firme si chiar exportate, lucru pentru care le-a impus constructorilor sa nu mai foloseasca materialele prefabricate. "Pe Polona, de la Gradina Icoanei si pana la bulevardul Dacia au scos bordurile de granit. Le-am facut o sesizare constructorilor si i-am pus sa le aduca inapoi. Le-au adus si dupa ce au asfaltat le-au pus la loc.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.