La sfarsitul acestei saptamani sau inceputul celei viitoare, masinile parcate ilegal in Bucuresti vor fi ridicate si depozitate in locuri special amenajate.

Incepe ridicarea autovehiculelor parcate ilegal

In principal, sunt vizate bulevardele centrale si zonele aglmerate din jurul pietelor. Insa, la nivel de sectoare, pot aparea surprize, in sensul ca hotararea Primariei Capitalei este extinsa si la cartierele marginase.

De exemplu, Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat Hotararea privind reglementarea activitatii de ridicare, transport, depozitare si eliberare a vehiculelor stationate neregulamentar pe partea carosabila a drumului public din Sectorul 3 si care constituie un obstacol pentru circulatia publica.

Pe scurt, este vorba despre urmatoarele reglementari suplimentare:

- ocuparea abuziva a unui loc de parcare de resedinta de catre un detinator al unui vehicul, fara autorizatie de parcare, atrage ridicarea, transportul si depozitarea vehiculului;

- constatarea ocuparii unui loc de parcare fara autorizatie revine Politiei Comunitare Sector 3 - 9543 - din oficiu sau la sesizarea telefonica sau in scris la Dispeceratul Primariei Sector 3 - 9854;

- perioada maxima de depozitare este de 6 luni; dupa aceasta perioada, prin neprezentarea proprietarului, se va aplica procedura de valorificare a vehiculelor abandonate in regimul Legii 421/2002.

Amenzile si taxele aplicate pentru parcare neregulamentara pe strazile si bulevardele din sectorul 3 vor fi urmatoarele:

Taxa de ridicare pentru vehicul/remorca = 100 RON

Taxa de transport pentru vehicul/ remorca = 100 RON

Taxa de depozitare pentru vehicul/zi = 200 RON

Taxa de depozitare pentru remorca/zi = 300 RON


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.