Preadolescentii care prezinta semne de depresie se transforma la maturitate in consumatori de alcool, potrivit unui studiu al Universitatii Columbia.
Aproape 10% dintre copiii care au prezentat semne de depresie au ajuns, dupa patru ani, consumatori de alcool, potrivit unui studiu rea-lizat de un grup de profesori de la Universitatea din Columbia, din New York. Cercetarea a fost realizata pe un grup de portoricani cu virste intre 10 si 13 ani, care au luat parte la un program de lunga durata de sanatate mintala si a constat in interviuri fata in fata cu copiii si parintii lor, in perioada 2000-2004.

Cercetatorii au definit consumul de alcool ca fiind consuma-rea unei sticle intregi de bere, a unui pahar de vin sau de bauturi alcoolice combinate, dar comandate de catre tinar, nu doar gustate din paharul unui prieten. In urma studiului american s-a concluzionat ca este important ca depresia sa fie tratata corespunzator inclusiv la preadolescenti, pentru ca predispozitia acestora catre alcool ii poate tranforma in adulti depen-denti si agresivi. "Este un cerc vi-cios. Cei care sufera de depresie beau alcool pentru ca le da o stare de fericire, iar atunci cind nu beau depresia se adinceste. Este o situatie prezenta si in Romania, si in Franta", a explicat psihologul Da-niela Gheorghe.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.