Doi profesori din Vinju Mare le chemau pe eleve in camera pentru pregatiri

Doi profesori de la liceul din Vinju-Mare dadeau meditatii elevelor invitindu-le la ei in camera la ore tirzii din noapte. Dascalii locuiesc in internat cu tinerele care aveau nevoie de pregatire suplimentara.

Profesorul de engleza, Valentin Mamut, si colegul sau, Cristian Lazar, profesor de desen, obisnuiau sa cheme, la miezul noptii, in camera unde erau cazati eleve sub pretextul ca trebuie sa le mediteze. Potrivit declaratiilor uneia dintre fete, profesorii le invitau sa bea un suc si sa asculte muzica. Desi, deocamdata, nu s-a dat conotatie sexuala acestui caz, conducerea Inspectoratului Scolar Mehedinti a declansat o ancheta.

Elevele povestesc ca intilnirile "didactice" de la miezul noptii au loc de mai multa vreme. Una dintre fetele invitate de cei doi dascali a recunoscut ca a fost in camera lor de mai multe ori, dar spune ca nu s-a intimplat nimic neobisnuit. "Joi seara am fost chemata de domnii profesori pentru a bea un pahar cu suc si a asculta muzica, dar eu nu am nimic cu profesorul de desen, ca este insurat si are o fetita", a precizat Diana Cimpeanu(foto), eleva in clasa a XI-a. Carmen Cretu, eleva in aceeasi clasa, a fost si ea chemata la lectii. Tinara povesteste ca, "odata ajunsa acolo, l-am surprins pe profesorul de desen cu mina pe piciorul unei colege, moment in care mi s-a luat telefonul mobil, iar profesorul a inchis usa si mi-a spus ca daca vreau sa plec sa-i bag mina in buzunar pentru a lua cheile". Valentin Mamut, profesorul de engleza, nu neaga faptul ca primeste eleve noaptea la el in camera, dar spune ca acestea vin sa faca meditatii. "In seara respectiva, elevele se aflau la noi in camera pentru a face meditatie la limba engleza. Nu s-a intimplat nimic rau."

Directorul liceului, Dana Trancota, a luat imediat masura excluderii celor doi dascali din internat. "Am aflat chiar din aceasta seara ca elevele se afla in camera la profesori. Nu mi se pare normal ca elevele sa fie la ore neadecvate la profesori in camera. De aceea am decis ca profesorii respectivi sa nu mai locuiasca alaturi de elevi in internatul liceului". Inspectorul general al ISJ Mehedinti, Lucian Capitanescu, afirma ca deja s-a declansat o ancheta in acest caz. "Daca se va dovedi ca cei doi profesori au incalcat deontologia profesionala, acestia vor fi aspru pedepsiti, riscind chiar excluderera din invatamint".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.