O retea periculoasa de traficanti de persoane a fost anihilata de politistii Directiei de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din IGP. Condusa de un anume Soare M., care si-a schimbat numele in Tanase M., gruparea avea ramificatii in Bucuresti, Giurgiu, dar si in alte judete din sudul tarii. Pana acum, au fost identificate si retinute 15 persoane care au trimis in Spania si Italia peste 60 de fete, obligate aici sa se prostitueze. Banii obtinuti de victime erau transferati in conturile proxenetilor din Bucuresti. Cu ocazia perchezitiilor domiciliare, politistii si procurorii au descoperit mari sume in valuta, provenite din aceste activitati, bunuri estimate la zeci de mii de euro, vile, terenuri.

Unii dintre membrii gruparii nu au putut fi audiati, ei aflandu-se si acum in Spania, dar au fost dati in urmarire prin Interpol. De altfel, si liderul gruparii, M. Tanase, fost M. Soare, si-a schimbat in graba numele si s-a prezentat sa-si ridice noul pasaport tocmai pentru a pleca la Madrid, in vederea controlarii afacerii. A fost saltat, insa, inainte de a-si vedea documentul de calatorie. Asa cum s-a demonstrat pe parcursul cercetarilor, o mare parte din sumele incasate pe seama prostituarii celor 60 de fete a fost folosita pentru achizitionarea de autoturisme de lux, vile, terenuri, bijuterii. La inceputul acestei saptamani s-a dispus cercetarea inculpatilor si pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin neplata taxelor si impozitelor depaseste 300 de miliarde de lei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.