Documentele vamale pentru autoturismele noi si second-hand provenite din UE nu vor mai fi necesare dupa 1 ianuarie 2007, potrivit legislatie privind circulatia pe drumurile publice care simplifica procedurile de inmatriculare.

Inmatricularea vehiculelor dupa 1decembrie 2006 se va face intr-o formula mult simplificata fata de cea actuala, modelele vor fi inregistrate doar la primarii, iar dupa 1 ianuarie 2007 nu vor mai fi necesare documentele vamale pentru auto noi sau second hand provenite din Uniunea Europeana, potrivit NewsIn.

Noua legislatie prevede eliminarea radierii la schimbarea proprietarului, aceasta operatiune fiind necesara doar in cazul in care autovehiculul va fi dezmembrat, distrus ori exportat. Astfel, autovehiculul va fi inmatriculat o singura data, iar in cazul leasing-ului se va inscrie in certificatul de inmatriculare si utilizatorul.

Termenul pentru solutionarea inmatricularilor a fost stabilit la 20 de zile.
Totodata, legea stipuleaza ca operatiunile de autorizare provizorie de circulatie si atribuirea unor numere provizorii sa fie efectuate inainte de prima inmatriculare in Romania.

In cazul pierderii sau furtului certificatului de inmatriculare sau a permisului de conducere nu va mai fi necesara publicarea in Monitorul Oficial. O alta reglementare se refera la rezervarea anticipata a combinatiilor de numere preferentiale. Dupa 1 decembrie 2006 acest lucru nu va mai fi posibil. Pana cel tarziu in iunie 2007 vor fi elaborate noile modele de Certificate de inmatriculare si Permise de Conducere compatibile cu sistemele de evidenta din UE.

Wall-Street

Sursa: Wall-StreetTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.