O bucuresteanca de 80 de ani a stat in casa, timp de o saptamana, cu cadavrul fiicei sale, care era acoperit cu paturi si ziare.
Duminica dupa-amiaza, in jurul orei 14.00, in blocul 21D de pe strada Istriei, din sectorul 3 al Capitalei, linistea a fost spulberata de cateva batai puternice in usa. Eugenia Vasiluta, o batrana de 80 ani , care se deplaseaza foarte greu din cauza varstei si a unor probleme medicale la sold, a batut la usa vecinilor de vizavi, pentru a le spune ca fiica ei Melania este moarta.

MOARTE SUSPECTA

Batrana a fost intampinata de fata vecinilor, o tanara de 20 ani, care si-a luat inima in dinti si a mers in apartamentul cu pricina. Pana aici nimic neobisnuit. Insa, cand a deschis usa, a fost izbita de un miros ingrozitor. Nedumerita, a intrat; si mare i-a fost mirarea cand a vazut cadavrul in hol, pe jos, acoperit de o gramada de ziare, haine si paturi. Tanara a anuntat vecinii care, la randul lor, au anuntat politia. Intrebata de cand e moarta Melania, batrana a spus ca de o saptamana si ca nu a anuntat politia pentru ca asa a fost sfatuita de un barbat. Dupa ce politistii au constatat decesul, a fost chemata procuratura, care a sosit la fata locului in jurul orei 18.00. Un vecin povestea ca procurorul a chemat o masina a IML-ului, pentru ca moartea femeii i se parea a fi suspecta. Tot el spunea ca Melania a fost vazuta ultima oara in urma cu o saptamana.

BARBATUL MISTERIOS

"De atunci, era luni dimineata, nu a mai vazut-o nimeni, pana acum cand a fost gasita moarta" - povestea un vecin. "La ele in casa nu a intrat nimeni niciodata - a continuat el. In afara de buna-ziua nu am vorbit si nu am vazut-o vorbind niciodata cu nimeni. Melania a fost inginera, insa a avut o depresie si a dat in patima bauturii. Nu stiu ce s-a putut intampla. Melania era dezbracata complet si avea capul negru si plin de sange. Intrebarea este cine a acoperit-o cu atatea boarfe, deoarece batrana spune ca nu ea, iar capul ii era foarte bine invelit intr-o patura. Si de ce nu a anuntat pe nimeni timp de cinci zile?... In casa mirosea ingrozitor. Dupa ce au luat cadavrul, am luat toate boarfele cu care fusese acoperita si am turnat o sticla de clor pe jos pentru ca nu se putea sta in casa, mirosea tot palierul, iar batrana e bolnava si nu poate face nimic." Vecinii cred ca batrana ascunde totusi ceva, pentru ca politistilor nu le-a spus nimic de barbatul care a sfatuit-o sa nu cheme politia.

BANUIALA VECINILOR

Batrana nu prea a vrut sa vorbeasca, spunand ca ea nu stie mai nimic. Pentru ea toate s-au intamplat intr-o sambata. Si ieri, in viziunea ei, era tot sambata. "Maica, eu nu prea stiu nimic. Sambata i s-a facut rau, s-a tarat in patru labe din sufragerie pana in baie si s-a lovit tare cu capul de cada. Si acolo a ramas. De ce nu mi s-a intamplat mie?, pentru ca eu sunt batrana si eu trebuia sa ma duc. Acum eu nu stiu cum o sa ma descurc. Nici cu ea nu ma intelegeam prea bine, dar...". Insa tonul femeii se schimba de la o fraza la alta. In momentul in care nu-i convenea ce era intrebata, schimba subiectul, spunand ca nu stie nimic.

Rezultatele necropsiei arata ca moartea Melaniei a fost cauzata de o insuficienta respiratorie. Insa vecinii sunt de parere ca totusi "batrana ascunde ceva."


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.