Uniunea Ziaristilor si Editorilor Auto din Romania (UZEAR) va organiza in acest an o noua editie in cadrul concursului "masina anului", editia 2007. Juriul va fi alcatuit din 38 de membri, reprezentanti ai publicatiilor de profil, cotidiene, printre care si "Cotidianul", agentii de presa si personalitati din lumea auto.

In prima faza, in perioada 28 noiembrie-5 decembrie, dintr-un total de 38 de modele eligibile vor fi selectate doar opt. Dintre acestea din urma se va decide, intre 5 decembrie si 12 decembrie, care va fi masina anului pentru 2007.

Votarea se va face online, fiecare membru al juriului exprimindu-si votul pe site-ul www.masinaanului.ro, domeniu detinut de UZEAR. Punctajul acordat de juriu va fi facut public in momentul anuntarii masinii cistigatoare.

Cine e pe lista

Alfa Romeo e prezenta cu un model in aceasta competitie, respectiv cu Brera. Audi are trei modele, dintre care Allroad Quattro si TT, se afla la a doua generatie, si Q7, primul SUV veritabil al marcii din Ingolstadt. Cadillac arunca in lupta modelul BTS, in timp ce Chevrolet s-a inarmat cu Aveo, Captiva si Epica. Francezii de la CitroŽn vor fi prezenti cu C4 Picasso si cu limuzina C6. Dodge aduce modelul Caliber, iar Fiat pluseaza cu Grande Punto. Ford prezinta modelele Galaxy si S-Max, acesta din urma primind deja titlul de "masina anului 2007" in Europa. Hyundai vine cu doua modele: Accent si Santa Fe. Jeep este reprezentata de off-roaderul Commander, iar felina britanica Jaguar de sportivul nobil XK.