Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, unul dintre luptatorii cei mai fermi cu regimul comunist-ateist, exilat in America dupa 21 de ani de detentie politica, a murit marti seara, dupa o grea suferinta, in chiar ziua Intrarii in biserica a Maicii Domnului.

Parintele Calciu a trecut la cele vesnice intr-un spital din Washington. "Decesul i-a fost pricinuit de un cancer galopant la pancreas si ficat. A fost lucid si n-a incetat sa se roage pana in ultima clipa. Maine (azi-n.r.) ar fi implinit 81 de ani. Urmeaza sa fie adus in tara, cel mai probabil sambata, si sa fie depus pentru o zi la biserica Radu Voda, a Seminarului ortodox din Bucuresti. Va fi inmormantat, asa cum si-a dorit, la Manastirea Petru Voda din Neamt. Programul detaliat va va fi comunicat curand", a declarat Claudiu Tarziu, coordonatorul Asociatiei ROST, al carei presedinte de onoare a fost parintele Calciu Dumitreasa.

Intr-un comunicat al Patriarhiei Romane se precizeaza ca parintele Calciu Dumitreasa, aflat luna trecuta intr-o vizita in Romania, a fost vizitat de Parintele Patriarh Teoctist pe patul de suferinta de la spitalul Militar Central. "Sa ma imbrace cu straiele preotesti si pe piept sa-mi puna icoana Maicii Domnului, cea sculptata in os si fixata intr-un cadru de lemn, pe care mi-a daruit-o in spital Prea Fericitul Patriarh Teoctist al Romaniei, care mi-a dat si binecuvantare pentru asta. In mana dreapta sa-mi puna sfanta cruce si metaniile primite de la Manastirea Diaconesti care vor merge cu mine in mormant", scrie Parintele in ultimele sale indrumari catre apropiati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.