Filmele care au facut valva peste hotare ajung si in Romania. Fundatia DaKINO va organiza in perioada 23-26 noiembrie 2006 la Bucuresti cea de-a XVI-a editie a Festivalului International de Film DaKINO. Gazduit de Complexul Auditorium - Muzeul National de Arta al Romaniei si de Cinema Scala, festivalul va avea, la fel ca si in ceilalti ani, doua sectiuni: fictiune si documentar.

Juriul de specialitate a avut o sarcina extrem de dificila, multe dintre productii fiind deja castigatoare la festivaluri internationale de renume: Cannes, Venetia, Clermont-Ferrand, Biarritz, Cinema du Reel, Oberhausen etc. In final vor fi proiectate in competitie aproape 100 de filme, dintre care 20 romanesti.
Printre peliculele de anul acesta se numara ''Self Medicated", in regia lui Monty Lapica, o productie care a obtinut pana acum 35 de premii la festivaluri internationale, printre care si Marele Premiu al Festivalului de Film Independent de la Roma.
Inspirat din fapte reale, ''Self Medicated" reda povestea unui tanar de 17 ani, incapabil sa treaca peste pierderea neasteptata a tatalui sau.
Cinefilii vor putea viziona, de asemenea, cel mai nou film produs de Wim Wenders, "The House is Burning".

"DaKINO nu este un festival al blockbusterelor, ceea ce se urmareste prin DaKINO nu este succesul de box-office, ci prezentarea mesajului cinematografic in forma sa cea mai pura, nealterata.

Daca festivalul ar fi o persoana, cuvantul care i-ar descrie cel mai bine avatarul ar fi original.
Dupa 16 ani, nimic nu mai e nou, santurile sunt facute", a spus Dan Chisu, presedintele fundatiei organizatoare.

Bugetul festivalului depaseste in acest an 500.000 de euro.

Samuel Havadtoy, oaspete la DaKINO

Samuel Havadtoy, unul dintre cei mai mari artisti plastici, prietenul lui Andy Warhol, apropiat al familiei Lennon, omul despre care presa de pe intreg mapamondul a scris ca ar fi avut mai mult decat o relatie profesionala cu fosta sotie a lui John Lennon, va fi prezent la Festivalul DaKINO. Artistul care are origini romanesti, bunica sa fiind din Transilvania, isi va expune lucrarile la Muzeul de Arta al Romaniei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.