De cele mai multe ori pro-blemele deriva din orele diferite de culcare si trezire, din felul in care se zvarcolesc unii in timpul somnului sau si mai rau din datul din maini sau picioare si clasicul sforait.

Te dai jos din pat, nu faci multa miscare, te urci si cobori din autobuz sau masina, apoi pe scaun la serviciu 8 ore, seara in fotoliu... ce crezi ca lipseste organismului tau? Miscarea! Pentru ca metabolismul tau sa fie sanatos, corpul are nevoie de miscare si alimentatie sanatoasa. Mergi cu bicicleta, alearga dupa tramvai, medicii recomanda macar 15 minute de exercitiu fizic pe zi, activitatea fizica imbunatatind calitatea somnului si chiar aspectul exterior.

Aparitia cearcanelor la femei este neglijenta in a nu purta ochelari atunci cand au nevoie. Pentru ca persoana respectiva nu vede foarte bine, forteaza ochiul si pielea din jur, si cearcanele apar mai usor. Indicatia medicului este aceea de a purta ochelari imediat ce este nevoie de acestia, sau pentru un aspect estetic mai placut, se pot purta si lentilele de contact.

Femeile, cele mai obosite...

Pacientii cu sindrom de oboseala cronica sunt de doua ori mai multe femei decat barbati si sunt in general in varsta de 25-45 ani, desi s-au descris cazuri in copilarie si la varsta a doua. Cazurile sunt recunoscute in mai multe tari dezvoltate. Cele mai multe apar sporadic, dar s-au semnalat peste 30 de grupuri de maladii similare. Prevalenta sindromului de oboseala cronica este dificil de stabilit, intrucat estimarea lui depinde de definitia cazului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.