Hotararea privind nivelurile impozitelor si taxelor locale pe care le va plati populatia in anul 2007 a fost publicata in Monitorul Oficial Nr. 935/17.11.2006. Vestea buna este ca impozitul pentru locuinte nu se majoreaza si ramane la nivelul anului trecut. Acesta se calculeaza pe metrul patrat de suprafata construita in functie de tipul cladirii.

De exemplu, pentru cladirile cu pereti sau cadre din beton armat sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic valoarea impozabila ramane la nivelul de 669 lei/metrul patrat pentru locuintele care au canalizare si apa si electricitate si de 397 lei/metru patrat daca nu au aceste facilitati. De asemenea, pentru cladirile din paianta, sipci, caramida nearsa sau care au pereti din lemn valoarea impozabila este de 182 lei/mp daca au utilitati si de 114 lei/mp daca nu au.

INTRAVILAN.

Impozitul pentru pamanturile din intravilan se calculeaza in functie de zona din cadrul localitatii, A, B, C sau D, dar si de rangul localitatii, in numar de sase. Spre exemplu, un teren amplasat in Capitala in zona A se impoziteaza cu 7.404 lei/hectar, iar in zona D cu 3.180 de lei/hectar.