Localnicii din satul dambovitean Glod cer compensatii de 30 de milioane de dolari producatorilor filmului Borat, in care au fost si ei actori. Satenii se plang ca toata planeta ride de ei si cred ca merita compensatii.
Luni, avocatii americani care ii reprezinta au depus plangerea la tribunalurile din New York si Frankfurt. Localnicii din Glod sustin ca au fost manipulati si mintiti de echipa de filmare, care a evitat sa le spuna ce anume trateaza comedia. Pentru ca majoritatea sunt rromi, ei s-au plans si ca au fost ridiculizati ca etnie. Acum vor razbunare.

Romanii cer 30 de milioane de dolari, din care 5 milioane vor fi donati pentru refacerea infrastructurii si a scolii din Glod. Celelalte 25 de milioane de dolari ar reprezenta compensatii pentru sateni, care nu au uitat ca, in timpul filmarilor, au fost platiti cu doar 4 dolari pe zi. La proces, romanii vor fi reprezentati de Edward D. Fagan, un avocat care si-a castigat renumele in anii ‘90, cand a smuls de la bancile elvetiene peste un miliard de dolari, compensatii pentru victimele Holocausului. Filmul Borat este in prezent pe locul 3 in Box Office-ul american, cu incasari de peste 90 de milioane de dolari.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.