Vel Pitar va scumpi cu 15%, incepand de luni, pretul painii comercializate in magazinele proprii, motivul fiind cresterea pretului la grau si faina, se anunta intr-un comunicat al grupului

"Scumpirea painii, in medie cu 15%, este determinata de majorarea pretului la gaze, energie si combustibil, dar mai ales de cresterea pretului la grau si, implicit, la faina", a declarat directorul general al Vel Pitar, Gheorghe Francu.
Preturile pe piata painii au inceput sa urce inca de la jumatatea lunii octombrie, majorarile fiind cuprinse intre 300 si 1.000 de lei vechi, a declarat in urma cu doua saptamani presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit si Panificatie Rompan, Aurel Popescu.

Mai multe motive cumulate, printre care costurile ridicate cu materia prima, energia electrica si gazele, cat si investitiile necesare pentru alinierea la normele europene in sectorul sigurantei alimentare, au condus la scumpirea painii, a spus Popescu.

Potrivit acestuia, producatorii din sectorul panificatiei au facut in acest an imprumuturi care totalizeaza 300 de milioane euro pentru investitii care tin de indeplinirea normelor de siguranta alimentara.

Vel Pitar a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri de 185 milioane lei (52,8 milioane euro), in crestere cu 12% fata de perioada similara a anului trecut, si un avans al profitului cu 11,5%, la 2,9 milioane lei (827.000 euro).

Reteaua de magazine Vel Pitar cuprinde 170 de locatii, iar actionarul majoritar al firmei este fondul american de investitii Broadhurst Investments.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.