Multor copii le este frica de intuneric. Nu ne gandim prea des la lucrul acesta, dar copiilor li se pare ciudat ca, dintr-o data, obiectele cunoscute sa dispara odata cu lumina si sa faca loc unor umbre neprietenoase.In timpul zilei, copiii sunt ocupati mai tot timpul cu jocul sau cu alte activitati care ii tin preocupati si in care fantezia lor isi gaseste cai de exprimare directe.
In timpul noptii insa, in intuneric, lumea reala dispare, iar locul ei este luat de o lume in care totul este posibil. Frica de intuneric este un semnal ca micutul a acumulat peste limite normale neliniste, nesiguranta, ingrijorare si stres. Cauzele pot fi evenimentele din familie, cum ar fi boala parintilor, decesul unei rude, divortul, alcoolismul, conflictele sau abuzurile, dar si cele din exterior, precum filmele agresive sau situatia din comunitate.

Framantat de nelinisti si griji, copilul va popula aceasta lume cu imagini pe care i le trezesc sentimentele din sufletul sau. Copilul poate fi ajutat sa treaca peste aceasta frica prin transmiterea unor mesaje pozitive, asigurandu-l de dragoste, in ciuda faptului ca nu reuseste sa va multumeasca pe deplin si convingeti-l ca are tot sprijinul pentru a depasi momentele dificile cu care este confruntat, indiferent cat de grava este situatia.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.