Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat, ieri, cererea postului public BBC de a filma in Palatul Parlamentului pentru un reportaj despre constructia cladirii, istoricul si arhitectura acesteia, care o impune in randul "constructiilor de exceptie din lume".

Potrivit unui memorandum intern adresat Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, reportajul, care va dura o ora, va fi transmis de BBC in toamna anului 2007 si va face parte dintr-un serial de opt episoade coordonate si prezentate de un cunoscut istoric din domeniul arhitecturii, Dan Cruickshank.

In solicitarea primita de la BBC se specifica faptul ca scopul serialului este de a evidentia arhitectura si compexitatea cladirii Palatului Parlamentului si nu de a prezenta imaginea politicii romanesti, se arata in memorandum.

Filmarile sunt programate pentru mijlocul lunii februarie 2007 si BBC a acceptat ideea platirii filmarilor, cu rugamintea sa se tina cont ca este un post public de televiziune care nu beneficiaza de finantare din publicitate.

Secretarul Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a spus ca s-a acceptat ca BBC sa filmeze in Palatul Parlamentului platind taxele stabilite de conducerea Camerei. Potrivit unei decizii a conducerii Camerei Deputatilor, tariful unei ore de filmare profesionala in Palatul Parlamentului era de 5.000 de euro.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.