In timp ce peste 10.000 de cadre didactice din opt judete si din Bucuresti au fost ieri in greva japoneza, ministrul educatiei declara ca se astepta ca sindicatele sa-i multumeasca, si nu sa declanseze actiuni de protest. Mihail Hardau spunea ca multumirile ar fi fost justificate, intrucat in anul 2006 au fost alocate invatamantului cele mai mari sume din ultimii 16 ani.
Hardau chiar a incercat sa glumeasca pe aceasta tema, spunand ca se astepta ca sindicatele sa-l felicite. "Dar, in fine. Fiecare organizatie are propria ei strategie, cu obiective pe care si le urmareste. Totusi nu inteleg ceva. Anul trecut, dupa mai multe saptamani de greva, am semnat un protocol pe care l-am indeplinit. Cu toate acestea, liderii sunt nemultumiti si aduna semnaturi. Or fi semnaturi de multumire", a declarat Hardau. Asa ca profesorii din judetele Timisoara, Caras-Severin, Galati, Arges, Prahova, Ilfov, Valcea si Brasov au intrat de ieri in greva japoneza, urmand ca maine profesorii constanteni membri ai Sindicatului Liber al Salariatilor din Invatamantul Preuniversitar Constanta sa intreprinda acelasi demers.

Fiind o actiune care nu afecteaza in nici un fel elevii, fiecare sindicat afiliat FEN a putut alege momentul in care sa inceapa protestul, cand au debutat discutiile in parlament pe tema legii bugetului pe 2007 sau sa organizeze greva japoneza doar in ziua in care se vor dezbate articolele cu privire la invatamant. Punctul culminant, cand in greva japoneza vor fi peste 200.000 de membri de sindicat din FEN si Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, va fi in ziua in care se va discuta in parlament bugetul alocat educatiei. Sindicatele din educatie au anuntat ca vor recurge la actiuni de protest care ar putea culmina cu blocarea anului scolar.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.