Din ce in ce mai multi elevi intra in gasti de cartier, iar in momentul in care au o problema la scoala cu colegii sau cu profesorii isi cheama in ajutor „prietenii“.

In peste 75% dintre scolile din Romania, elevii se bat intre ei, isi jignesc profesorii, sint dati afara de la ore sau sint loviti de catre persoanele care ar fi trebuit sa-i educe.

Studiul "Violenta in scoli", facut in anul scolar 2004-2005 de catre Institutul de Stiinte ale Educatiei si UNICEF, arata ca actele de violenta se petrec mai des in licee si in scolile de arte si meserii decit in scolile generale. In acest context, isi pun amprenta gastile de cartier. Daca un elev este jignit de catre un coleg, a doua zi vine cu "prietenii" pentru a-l pune la punct pe cel care si-a permis sa-i vorbeasca urit. Mai mult de jumatate dintre elevi recunosc ca bataile intre elevi au loc in timpul pauzei, iar peste 30% se bat dupa cursuri, dar tot in incinta scolii, fiind ajutati de prietenii de cartier.

Directorii de scoli nu vor sa recunoasca agresiunile din unitatile pe care le conduc. Cind au fost chestionati, directorii au raspuns ca exista violenta, dar nu in scoala lor, pentru ca le este frica sa nu le scada prestigiul sau sa fie sanctionati.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.